Σαντορίνη: Η ακτινογραφία των συνδυασμών για τις Δημοτικές Εκλογές

Δέκα μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 26/5/2019, το Atlantea συνοψίζει και παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά των υποψήφιων συνδυασμών στον Δήμο Θήρας.

Θηραϊκή Πολιτεία
Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος

Ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Θήρας συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές από το 2006. Στις εκλογές του 2010 και του 2014, πλειοψήφησε από τον α’ γύρο με ποσοστό 68,39% και 50,51% αντίστοιχα.

Το φετινό ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, 36 στη Δημοτική Ενότητα Θήρας και 5 στη Δημοτική Ενότητα Οίας. Οι γυναίκες υποψήφιες είναι 16. Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2014, τα νέα πρόσωπα είναι 29.

Ο συνδυασμός έχει υποψήφιους τοπικούς συμβούλους (ο αριθμός μέσα σε παρένθεση) σε επτά από τις κοινότητες του νησιού: Βόθωνα (6), Εμπορείου (8), Ημεροβιγλίου (6), Θηρασίας (6), Καρτεράδου (6), Μεγαλοχωρίου (5), Μεσαριάς (11).

Σαντορίνη – Θηρασιά Ενότητα – Αλλαγή
Υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας

Ο συνδυασμός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης συμμετείχε επίσης και στις εκλογές του 2010 και του 2014, αποσπώντας ποσοστό 25,68% και 25,11% αντίστοιχα.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (16 γυναίκες), 36 στη Δημοτική Ενότητα Θήρας και 5 στη Δημοτική Ενότητα Οίας, ενώ 32 από τους υποψηφίους δεν περιλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο συνδυασμός έχει υποψήφιους τοπικούς συμβούλους (ο αριθμός μέσα σε παρένθεση) στις κοινότητες: Βουρβούλου (7), Εμπορείου (11), Θήρας (Φηρών) (8), Μεγαλοχωρίου (7).

Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Αργυρού

Έχοντας επίσης σταθερή παρουσία στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας είχε αποσπάσει ποσοστό 5,92% στις εκλογές του 2010 και 3,89% στις εκλογές του 2014.

Στο φετινό ψηφοδέλτιο υπάρχουν 33 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (30 στη Δημοτική Ενότητα Θήρας και 3 στη Δημοτική Ενότητα Οίας), εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες. Τα νέα πρόσωπα σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2014 είναι 18.

Ο συνδυασμός δεν κατεβάζει υποψηφίους στα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων του νησιού.

Νέοι συνδυασμοί

ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά
Υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός

Είναι η πρώτη φορά που ο Μανόλης Ορφανός ηγείται δημοτικού συνδυασμού. Στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία”.

Με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού κατεβαίνουν 41 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (36 στη Δημοτική Ενότητα Θήρας και 5 στη Δημοτική Ενότητα Οίας), επίσης εκ των οποίων 16 γυναίκες.

Ο συνδυασμός δεν κατεβάζει υποψηφίους στα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων του νησιού.

Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη – Θηρασιά
Υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Ρούσσος

Μετά από δύο θητείες ως Δήμαρχος Θήρας (του Καποδιστριακού Δήμου Θήρας, πλην Οίας) από το 2003 μέχρι το 2010 και μία θητεία ως τοπικός σύμβουλος Θήρας (Φηρών) από το 2014 μέχρι σήμερα, ο Άγγελος Ρούσσος επαναδραστηριοποιείται στα κοινά.

Ο συνδυασμός του απαρτίζεται από 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (16 γυναίκες), εκ των οποίων οι 36 είναι για τη Δημοτική Ενότητα Θήρας και οι 5 για τη Δημοτική Ενότητα Οίας.

Ο συνδυασμός έχει υποψήφιους τοπικούς συμβούλους (ο αριθμός μέσα σε παρένθεση) στις κοινότητες Βόθωνα (5) και Ημεροβιγλίου (5).

** Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανά συνδυασμό.

** Δείτε τα εκλογικά τμήματα και μάθετε πού ψηφίζετε εδώ.

[adning id="140783"]

Ανεξάρτητοι συνδυασμοί για τα τοπικά συμβούλια ανά κοινότητα

Ακρωτήρι
– Το Ακρωτήρι προχωράει μπροστά (8 υποψήφιοι)
– Για το Ακρωτήρι μας (6 υποψήφιοι)

Βουρβούλος
– Νέοι Βουρβούλου (6 υποψήφιοι)

Έξω Γωνιά
– Για την Έξω Γωνιά (5 υποψήφιοι)

Επισκοπή Γωνιά (Καμάρι)
– Μαζί για το Καμάρι (8 υποψήφιοι)

Θήρα (Φηρά)
– Πρωτεύουσα δύναμη (8 υποψήφιοι)

Θηρασία
– Όλοι μαζί για τη Θηρασιά μας (7 υποψήφιοι)

Μεσαριά
– Ανεξάρτητη Μεσαριά (10 υποψήφιοι)

Οία
– Νέα πνοή για την Οία (8 υποψήφιοι)

Πύργος
– Για τον Πύργο Καλλίστης (7 υποψήφιοι)

** Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους ανά κοινότητα.

** Δείτε τα εκλογικά τμήματα και μάθετε πού ψηφίζετε εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη