Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας για την πρόσφατη συνάντηση στη Σαντορίνη

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση στελεχών της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) με τον Δήμαρχο Θήρας στη Σαντορίνη, η CLIA εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:

“Υψηλόβαθμα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA) ταξίδεψαν στη Σαντορίνη την περασμένη εβδομάδα για να συναντήσουν τους τοπικούς φορείς του νησιού και να συζητήσουν περαιτέρω τρόπους για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο νησί, καθώς η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει.

Ο Πρόεδρος της CLIA Europe και CEO της Costa Group και της Carnival Asia, κ. Michael Thamm, ο Γενικός Γραμματέας της CLIA Europe κ. Tom Boardley και η κα. Μαρία Δεληγιάννη εκπρόσωπος της CLIA Europe στην Ανατολική Μεσόγειο συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Νικόλαο Ζώρζο και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ιωάννη Ευδαίμων και κ. Τάσο Κονιδάρη.

To 2018, ο Δήμος της Σαντορίνης εισήγαγε ένα σύστημα διαχείρισης αφίξεων κρουαζιερόπλοιών (berth allocation system) και ένα πλαφόν 8,000 επιβατών κρουαζιέρας σε 24ωρη βάση, τα οποία εφαρμόστηκαν σε πιλοτικό στάδιο και είναι σε πλήρη εφαρμογή από φέτος.

Μία καρποφόρα και σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζήτηση έλαβε χώρα όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το σύστημα διαχείρισης άφιξης κρουαζιερόπλοιών, η ανάγκη διασποράς τουριστών στο νησί, η χρήση του τελεφερίκ, η υπεύθυνη χρήση των ιπποειδών και η σχετική καμπάνια “Μπείτε στη θέση τους” της διεθνούς ΜΚΟ The Donkey Sanctuary, και στατιστικά στοιχεία της CLIA Europe για τις εισροές τουριστών στο νησί.

In Their Hooves

CLIA – Cruise Lines International Association is proud to be backing The Donkey Sanctuary's new campaign to protect working donkeys and mules in holiday hotspots such as Santorini. 😃

Gepostet von CLIA – Cruise Lines International Association am Montag, 18. März 2019

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε: “Ήταν ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω τους εκπροσώπους της CLIA Europe στη Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησί μας λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα. Παρουσιάστηκε το σύστημα Berth Allocation και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά του, το σχέδιο για την κατασκευή νέου τελεφερίκ και η προώθηση νέων προορισμών στο νησί στους επισκέπτες της κρουαζιέρας, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παραδοσιακοί οικισμοί μας. Επίσης έγινε στους παρευρισκόμενους η παρουσίαση της Πολιτιστικής Διαδρομής της Σαντορίνης, η οποία απέσπασε πολύ θετικά σχόλια”.

Αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του ευρύτερου πλάνου που ανέπτυξε η CLIA πέρσι για τη Σαντορίνη για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης στο νησί.

Ο Πρόεδρος της CLIA Europe και CEO της Costa Group and της Carnival Asia, κ. Michael Thamm δήλωσε: “Οι επιβάτες κρουαζιέρας αποτελούν το ένα τέταρτο του συνόλου των τουριστών ετησίως στη Σαντορίνη και ο κλάδος μας καλείται να εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης άφιξης κρουαζιεροπλοιών. Θα σεβαστούμε την εφαρμογή του συστήματος και θα προτείνουμε τρόπους για τη βελτίωσή του με σκοπό την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Θα πρέπει επίσης να δουλέψουμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε τη διασπορά των επιβατών κρουαζιέρας στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για να εξασφαλίσουμε μία θετική εμπειρία κρουαζιέρας στους πελάτες μας. Οι ώρες αναμονής στα προβληματικά σημεία του νησιού όπως το τελεφερίκ είναι ιδιαίτερα υψηλές και επηρεάζουν αρνητικά την εμπειρία κρουαζιέρας.

Η Σαντορίνη διαθέτει επίσης ένα τοπίο το οποίο έχει εγγενείς δυσκολίες όπως ο περιορισμένος αριθμός σημείων απο-επιβίβασης επιβατών. Έχουμε ξεκινήσει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με το Δήμαρχο της Σαντορίνης και επιθυμώ να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις που έχουμε εντοπίσει”.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν την άμεση επικοινωνία και συνεργασία τους.

Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της CLIA Europe συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητάς όπως την κα Λιμενάρχη, την Ένωση Λεμβούχων Θήρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σαντορίνης και την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Ακολούθησε ένα τουρ στην πόλη των Φηρών και στο χωριό της Οίας.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here