Η Διοίκηση της Alpha Bank κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Σαντορίνης

Διήμερη επίσκεψη στη Σαντορίνη, πραγματοποίησε η διοικητική ομάδα της Alpha Bank με επικεφαλής τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, έχοντας την ευκαιρία να συναντήσει τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους ακμάζοντες τομείς του νησιού όπως ο τουρισμός, η εστίαση και η οινοποιία. Με ένα χαρτοφυλάκιο δανείων σχεδόν 3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ελληνικού τουρισμού και με ισχυρό αποτύπωμα στη Σαντορίνη όπου οι χορηγήσεις της Τράπεζας ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank επιλέγει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των επιχειρηματιών του κλάδου.

Συνοδευόμενος από τον Chief Commercial Banking Τηλέμαχο Γεωργάκη, την Director Attica II, Southwestern Greece And Islands Μαρία Παπαγεωργίου και τον Director Hospitality Μιχάλη Σπυρόπουλο, ο CEO της Alpha Bank είχε σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες του νησιού, με αντικείμενο την αναπτυξιακή δυναμική της Σαντορίνης και ευρύτερα των Κυκλάδων ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού υψηλού επιπέδου, εν μέσω των ιδιαίτερα θετικών μηνυμάτων για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. Στις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού και ειδικότερα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, της ολοκλήρωσης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σαντορίνης με την ηπειρωτική χώρα, της δημιουργίας σύγχρονης μαρίνας που θα εξυπηρετεί τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και της σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα βήματα που απαιτούνται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και τον καλύτερο συντονισμό στην υποδοχή τουριστικών ροών, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες του νησιού και να προστατευθεί η εμπειρία των επισκεπτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, εξάλλου, στις δυνατότητες που προσφέρουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, ακόμη και σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Η ομάδα στελεχών της Alpha Bank συναντήθηκε επίσης με το προσωπικό του Ομίλου στο κατάστημα της Τράπεζας κοντά στη Μεσαριά, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερες από 3.500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και πάνω από 9.000 ιδιώτες πελάτες, διατηρώντας κυρίαρχο μερίδιο αγοράς. Κατά την επίσκεψή του στο Κατάστημα, ο κος Ψάλτης συζήτησε με τους ανθρώπους της Τράπεζας για τις ισχυρές προοπτικές που παρουσιάζει ο τουριστικός κλάδος, καθώς και για την ανάγκη διαρκούς υποστήριξης των αναγκών των πελατών στη Σαντορίνη και ευρύτερα στις Κυκλάδες, όπου η Alpha Bank διαθέτει το ισχυρότερο δίκτυο καταστημάτων, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών αλλά και δύο πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Στο περιθώριο των συναντήσεών του με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να στηρίξει ως χρηματοδότης αλλά και σύμβουλος την αναβάθμιση της προσφερόμενης εμπειρίας των επισκεπτών του νησιού, με τρόπο βιώσιμο που θα σέβεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες προόδου όλης της τοπικής κοινωνίας. “Είναι κεφαλαιώδους σημασίας να παραμείνουμε εξωστρεφείς, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία του ΤΑΑ αλλά και την ισχυρή δυναμική που παρουσιάζει η τοπική οικονομία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό brand, αλλά και να λάβουμε υπόψη παράγοντες όπως η κλιματική κρίση” επεσήμανε ο κος Ψάλτης, προσθέτοντας ότι “μόνον έτσι θα θωρακίσουμε την οικονομία μας αλλά και τις επιχειρήσεις από τις μελλοντικές προκλήσεις. Οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, αλλά και όσες παράγουν υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα επέδειξαν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στις πιο δύσκολες στιγμές της ελληνικής οικονομίας και σήμερα δρέπουν τους καρπούς αυτής της επιτυχίας”.

Από την πλευρά του, ο Chief Commercial Banking Τηλέμαχος Γεωργάκης δήλωσε: “Παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της χρηματοδότησης του τουρισμού και αποτελώντας την πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που δημιούργησε διεύθυνση που εξειδικεύεται στον τουρισμό, η Alpha Bank επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο σε κάθε πελάτη της, με εξατομικευμένες λύσεις που θα απαντούν στις ανάγκες του. Η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποί μας και η έμφαση που δίνουμε στο να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και  συμβουλών αποτελούν τα βασικά μας όπλα που μας ξεχωρίζουν και δικαιώνουν τη θέση μας ως η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη