Η έκθεση “Vanity – Ιστορίες κοσμημάτων στις Κυκλάδες” ταξιδεύει στην Κίνα

Επίθεση πολιτιστικής εξωστρέφειας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Στην Κίνα μεταφέρθηκε η επιτυχημένη έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων “Vanity – Ιστορίες κοσμημάτων στις Κυκλάδες”, μετά την επιτυχημένης της πορεία στη Μύκονο και στην Πομπηία. Μέχρι το τέλος του 2020 θα περιοδεύσει σε τρία μεγάλα μουσεία της χώρας, προβάλλοντας τις Κυκλάδες και την πολιτιστική τους κληρονομιά και εν τέλει την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός είναι το μουσείο Guangdong, στην πρωτεύουσα της επαρχίας της Καντόνας Guangzhou, το μεγάλο οικονομικό κέντρο της Νότιας Κίνας. Το μουσείο γιόρτασε τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του με μια λαμπρή εκδήλωση που περιλάμβανε τα εγκαίνια της έκθεσης Vanity, τιμώντας την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά που εκπροσωπείται στο μουσείο των 2.000.000 επισκεπτών με τους θησαυρούς των Κυκλάδων

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά κοσμήματα από τις Κυκλάδες, σε μια ιστορική γραμμή που εκτείνεται σε βάθος 7 χιλιετιών. Από τα νεολιθικά κοσμήματα της 6ης χιλιετίας π.Χ. έως τη δεκαετία του 1970, η ιστορία τους ανιχνεύεται μέσα από 230 εκθέματα που προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια: Αμοργό, Άνδρο, Δεσποτικό, Δήλο, Θήρα, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρήνεια, Σάλιαγκο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα και Τήνο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη