Ανθρωπος με σκούφο και μπουφάν
Photo by Roxane Clediere on Unsplash

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από απόψε το βράδυ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η ψυχρή αυτή εισβολή, που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. θα προκαλέσει από αύριο Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1 την κακοκαιρία “Λέανδρος”.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο αναμένεται να σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Θερμοκρασίες Λέανδρος

Στην παραπάνω εικόνα παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ο “Λέανδρος” αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here