Η Κατερίνα Μαρινάκη υποψήφια στην ΠΕ Θήρας με την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Την υποψηφιότητα της Κατερίνας Μαρινάκη, δημοσιογράφου-λαογράφου από τη Φολέγανδρο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο” και υποψήφιος περιφερειάρχης Νικηφόρος Παπανικόλας.

Η Κατερίνα Μαρινάκη γεννήθηκε στη Φολέγανδρο και σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πριν συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λαογραφία, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Από το 1998 έως και σήμερα είναι εκδότρια αλλά και δημοσιογράφος των εκδόσεων “Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο”, που δραστηριοποιούνται στην έκδοση πλήθους εντύπων.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια, τα οποία αφορούσαν κυρίως στην ευρωπαϊκή, ελληνική και νησιωτική λαογραφία, ιστορία και παράδοση. Με θέματα πολιτισμού, τουρισμού και γαστρονομίας ασχολείται και μέσα από το site της LIVE TO TRAVEL AND TASTE.

Έχει συγγράψει βιβλία που αφορούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ άρθρα και μελέτες της ποικίλου περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας, αλλά και σε ελληνοαμερικανικά Μ.Μ.Ε., με τα οποία συνεργάζεται.

Είναι Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού κ.ά.

Υπήρξε Υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων το 1994 και το 1998, με Υποψήφιο Νομάρχη τον Παναγιώτη Ρήγα, καθώς και το 2002 και το 2006, με Υποψήφιο Νομάρχη τον Δημήτρη Μπάιλα. Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και του 2015 υπήρξε Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη