Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ρεκόρ αύξησης θερμοκρασίας

Carbondioxidepollution
Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξάνονται. Τα δύο σχήματα δείχνουν την εξάπλωση του διοξειδίου τα άνθρακα γύρω από τον πλανήτη. Πηγή: NASA

Σοκαριστηκές ήταν οι εξελίξεις τον Φεβρουάριο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια ήταν 1.35ºC μεγαλύτερη από τη μέση θερμοκρασία του ίδιου μήνα για την περίοδο 1951-1980. Μόλις ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο, η διαφορά ήταν επίσης μεγάλη φθάνοντας τους 1.15ºC.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση αυτή που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 είναι μεγαλύτερη και από αυτή του Φεβρουαρίου 1998 οπότε και τότε υπήρχε ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο “El Niño”.

Η συνεχής αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας, που έχει βασική αιτία τον παράγοντα “αέρια του θερμοκηπίου” δημιουργεί συνθήκες έντονου προβληματισμού στη διεθνή επιστημονική κοινότητα καθώς πλησιάζει με τρομακτικούς ρυθμούς το διεθνώς συμφωνημένο μέγιστο των 2ºC σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Οι επιπτώσεις είναι πλέον ορατές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από ολόκληρες περιοχές που πρέπει να εγκαταλειφθούν γιατί θα κατακλυσθούν από θάλασσα μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, όπου επικρατούν οι χειρότερες συνθήκες ξηρασίας των τελευταίων 900 ετών.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη