Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τη σχολική στέγη και τη στέγαση υπαλλήλων

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 5/10, η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συζήτηση του θέματος της σχολικής στέγης και της έλλειψης στέγασης για εκπαιδευτικούς και γενικότερα δημόσιους υπαλλήλους. Παράλληλα, σημειώνει τη θέση της ως προς τη μη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο νησί, ένα θέμα που ανέδειξε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας έχει ως εξής:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το από 20/09/2022 αίτημά μας σχετικά με την σχολική στέγη στο νησί και τη στέγαση των εδώ υπηρετούντων υπαλλήλων.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μελέτη καταγραφής των συνολικών αναγκών της σχολικής στέγης δεν θα μπορούσε να μην γίνει αποδεκτή αφού δυστυχώς τα παιδιά μας φοιτούν σε σχολεία της εποχής του σεισμού του 1956, σε αίθουσες προκάτ, σε αίθουσες μικρές και ακατάλληλες ακόμη και σε πανηγυρόσπιτα.

Όσο για την πρόταση της προκήρυξης ενδιαφέροντος από τον Δήμο για μίσθωση καταλυμάτων και εστιατορίων για τη στέγαση και σίτιση των υπαλλήλων, μετά από αρκετή συζήτηση, προτάθηκε να γίνει διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με την οικονομική δυνατότητά του.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη. Την επιβάρυνση αυτή να την επωμισθεί ο Δήμος, απαιτώντας και διεκδικώντας πόρους από την κεντρική διοίκηση.

Απαλλοτριωμένες εκτάσεις στο νησί υπάρχουν αρκετές. Ας μεριμνήσει η πολιτεία να κτιστούν κατοικίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στέγασης.

Δεν καλλιεργούμε αυταπάτες. Το θέμα μιλάει από μόνο του. Και μόνο το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής ψήφισαν αρνητικά ως προς τη συζήτηση του αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης και απείχαν από τη συζήτηση δηλώνει περίτρανα τις διαθέσεις τους για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, που απασχολούν γονείς, μαθητές, υπαλλήλους αλλά και τοπική κοινωνία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Επίσης ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν το αίτημα για την ίδρυση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, το οποίο και υπερψηφίσαμε με την παρατήρηση να μην πέσει το βάρος  λειτουργίας του στον Δήμο (εύρεση χώρου και στελέχωση) αλλά να το αναλάβει η Περιφέρεια και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας αντιμετωπίσαμε την καταδικαστέα συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όταν ζητήσαμε την ανοχή του, προκειμένου εξ αφορμής αυτής της συζήτησης να τοποθετηθούμε για ένα σχετικό θέμα, το οποίο είχε να κάνει με τη μη λειτουργία ΚΕΠΑ στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα τονίσαμε την αναγκαιότητα λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Σαντορίνη, αφού το κέντρο αυτό θα εξυπηρετεί και όλα τα νησιά της επαρχίας Θήρας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας (ακόμα και κινητικά), ανάμεσά τους και παιδιά, καλούνται να καλύψουν δυσβάσταχτα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στη Σύρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Παρά την έντονη αντίδραση του προέδρου και τις συνεχείς διακοπές, ότι είμαστε εκτός θέματος κι ότι δεν θα ασχοληθούμε τώρα με τους ηλικιωμένους, δείχνοντας έτσι ότι μάλλον είχε μπερδέψει τα ΚΕΠΑ με τα ΚΑΠΗ, προσπαθήσαμε να τονίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία με ευθύνη των κυβερνητικών πολιτικών διαχρονικά, βρίσκονται ένα βήμα πριν τον Καιάδα.

Ειδικό νηπιαγωγείο δεν λειτουργεί, το ειδικό σχολείο πέραν της υποστελέχωσης, το κτήριό του δεν ενδείκνυται για ειδικό, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ανύπαρκτο, το Ειδικό επαγγελματικό εργαστήριο χωρίς δική του στέγη, φιλοξενείται από το Γυμνάσιο της Μεσαριάς, δρόμοι ακατάλληλοι για τους κινητικά ανάπηρους, λεωφορεία επίσης ακατάλληλα.

Ζητάμε λοιπόν από την Δημοτική αρχή να πράξει το ελάχιστο για τα άτομα αυτά, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ΚΕΠΑ και δίνοντας λύση στα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη