Η μεταφορά του καταφυγίου μείζον θέμα για την Ένωση Ζωοφίλων

Στην άμεση μεταφορά του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και ιπποειδών σε νέο ιδιόκτητο χώρο επικεντρώνονται πλέον οι προσπάθειες της Ένωσης Ζωοφίλων Σαντορίνης, μετά την χθεσινή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της προσφυγής του προέδρου του Καρτεράδου εναντίον των υπεθύνων του καταφυγίου. Για την ίδια υπόθεση ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κος Κώστας Δαρζέντας καταδικάστηκαν “συμβολικά” με ποινή 60 ευρώ.

Η επικεφαλής της Ένωσης Ζωοφίλων, κα Χριστίνα Καλούδη, μιλώντας στο ατλαντίς έκανε λόγο για νίκη των ζωοφίλων της Σαντορίνης και για δικαίωση των μέχρι τώρα δράσεών τους, προκειμένου να ζουν και να φροντίζονται αξιοπρεπώς τα αδέσποτα ζώα του νησιού. Αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο υπάρχουν περίπου 100 σκυλιά και 20 γέρικα γαϊδουράκια που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το καταφύγιο και οι δράσεις της Ένωσης Ζωοφίλων συντηρούνται από τις συνδρομές των μελών και από χορηγίες, ενώ και ο Δήμος Θήρας συνδράμει με την παροχή ζωοτροφών και την εξασφάλιση ιατρικής κάλυψης των ζώων.

Το μεγάλο στοίχημα για την μεταφορά του καταφυγίου, που τώρα στεγάζεται σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος, σε νέο ιδιόκτητο χώρο είναι να συγκεντρωθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την αγορά του. Για τον λόγο αυτό η Ένωση Ζωοφίλων έχει ξεκινήσει ήδη ηλεκτρονικό “έρανο”, στον οποίο μπορεί κάποιος να συνδράμει κάνοντας κλικ εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη