Η Μόνα Λίζα ξανά στη θέση της στο Λούβρο

Οι τοίχοι της ανακαινισμένης αίθουσας βάφτηκαν στο μπλε της νύχτας, ώστε να αναδεικνύεται η ζωηρότητα των χρωμάτων των έργων που την κοσμούν.

Στη θέση της στο Μουσείο του Λούβρου επέστρεψε η “Μόνα Λίζα” ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που βρίσκεται πλέον μέσα στην ανακαινισμένη “Salle des Etats”, σε έναν χώρο που θα μπορεί να δέχεται καλύτερα τη μεγάλη ροή των επισκεπτών, όπως ανακοίνωσε το μουσείο.

Έπειτα από δέκα μήνες εργασιών ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων περίπου μηνών που ήταν κλειστή για το κοινό και οι πίνακες είχαν μεταφερθεί σε άλλους χώρους του μουσείου, η αίθουσα άνοιξε και πάλι και φιλοξενεί έργα των μεγαλύτερων ζωγράφων του 16ου αιώνα. Μάλιστα, οι τοίχοι της βάφτηκαν στο μπλε της νύχτας, ώστε να αναδεικνύεται η ζωηρότητα των χρωμάτων των έργων που την κοσμούν. Η Μόνα Λίζα τοποθετήθηκε εκ νέου απέναντι από τον μεγαλύτερο πίνακα του μουσείου, τον “Γάμο στην Κανά” του Πάολο Βερονέζε.

Η “Salle des Etats” είναι η αίθουσα που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες, με την πλειονότητά τους να θέλει να δει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι. Δεκάδες χιλιάδες περνούν κάθε μέρα από το σημείο αυτό. “Δεχόμαστε μια πόλη κάθε μέρα”, είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.

Η Μόνα Λίζα ή αλλιώς Τζιοκόντα, ο εμβληματικός πίνακας του Λούβρου, που από το 2005 εκτίθεται πίσω από θωρακισμένη προθήκη είναι, μαζί με την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη