Μια μοναδική συλλογή φωτογραφιών της Pamela Browne από τη δεκαετία του 1970 στη Οία και στη Φοινικιά θα παρουσιαστεί προσεχώς στο Πανηγυρόσπιτο του Αγίου Γεωργίου στην Οία, με τίτλο “Οία-Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979”.

Η έκθεση παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεμβάσεις, την εποχή της “αθωότητας” πριν την τουριστική επέλαση, εστιάζοντας στην καθημερινότητα των κατοίκων που απέμειναν στη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956.

H Pamela Browne επισκέφτηκε τυχαία τη Σαντορίνη και το νησί την καθήλωσε, ειδικά η απλότητα και η αθωότητα της εγκαταλελειμμένης τότε κοινωνίας. Άνθρωποι που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από την πατροπαράδοτη σχέση τους με τη γη και τη θάλασσα. Μαζί με τη φίλη της, Jaime Robles, η οποία έγραψε το συνοδευτικό κείμενο, έγιναν ένα με τους ντόπιους και κατέγραψαν την καθημερινότητά τους, καταφέρνοντας να απεικονίσουν με τρυφερότητα την τότε πραγματικότητα.

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, εκείνες οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποτελούν τα τελευταία απομεινάρια από έναν τρόπο ζωής που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 18:00-20:30

Επιµέλεια: Ηλίας Κοσίντας, Έµιλυ Μανδηλαρά

Με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Μανδηλαρά (εστιατόριο Λότζα)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here