18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Ολυμπιακή Δάδα για τους αγώνες του 2018 στην Πιεονγκτσάνγκ

Share

olympic_torch_2018Έναν χρόνο ακριβώς πριν την έναρξη των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει στις 9-25 Φεβρουαρίου 2018 η πόλη Πιεονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, παρουσιάστηκε σήμερα (9/2/2017) η Ολυμπιακή Δάδα της διοργάνωσης.

Η ύψους 700 χιλιοστών δάδα αντιπροσωπεύει το ύψος της διοργανώτριας πόλης, η οποία βρίσκεται 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην βορειοανατολική πλευρά της Νότιας Κορέας. Κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό, που συμβολίζει το χιόνι και τον πάγο, και το χρυσό που συμβολίζει τη λαμπαδηδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος 7.000 λαμπαδηδρόμοι. Η δάδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε η φλόγα να παραμένει αναμμένη υπό διάφορες καιρικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τους δυνατούς ανέμους και την έντονη χιονόπτωση που μπορεί να συναντήσουν οι λαμπαδηδρόμοι στη Ν. Κορέα.

PyeongChang_2018_Winter_OlympicsΟι πέντε αιχμές της δάδας σχηματίζουν στο πάνω μέρος τον αστερίσκο που υπάρχει και στο λογότυπο της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας και αντιπροσωπεύει το πνεύμα του αθλητισμού που συνδέει φυλές, έθνη, θρησκείες, φύλα και πολιτισμούς, καθώς και τις πέντε ηπείρους που συμμετέχουν με πάθος στους αγώνες.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ν. Κορέα φιλοξενεί Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχουν προηγηθεί οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ το 1988. Οι επόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Πεκίνο το 2022, ωστόσο θα έχουν μεσολαβήσει οι Θερινοί του 2020 στο Τόκυο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη