Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή φλόγα, μετά την τελετή αφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων των διοργανωτών του Tokyo 2020 και μελών της κυβέρνησης, αλλά χωρίς θεατές για πρώτη φορά μετά το 1984 (Λος Άντζελες).

Η φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο μέσω του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Άννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή στο Ρίο το 2016, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν παρέδωσε τη δάδα στη Γιαπωνέζα χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος Μαρία Γκάμπριελ. Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, που θα διαρκέσει 8 ημέρες, θα είναι απόψε η Καλαμάτα.

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 θα λάβουν χώρα στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020. Θα είναι η 32η διοργάνωση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here