Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη ήταν σήμερα, Παρασκευή 19/4, ο πρώτος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας στο ταξίδι της στις Κυκλάδες. Στην 4η μέρα της διαδρομής του ανά την Ελλάδα, το Ιερό Φως του Ολυμπισμού έφτασε νωρίς το πρωί στη Σαντορίνη με σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Γερασίμου στο Φηροστεφάνι, με πρώτη λαμπαδηδρόμο τη βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Συνεχίστηκε κατά μήκος της καλντέρας με τον Δημήτρη Γεωργίου (6ο Ολυμπιονίκη), τη Χριστιάννα Φουστέρη (πρωταθλήτρια του Ταεκβοντό), την Άννα Ξαγοράρη (γυμνάστρια-προπονήτρια) και τον Στέλιο Δρόσο (αθλητή), με τον τελευταίο να ανάβει τον βωμό μπροστά από τη Μητρόπολη στα Φηρά, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Φωτογραφία: Guillermo Kunst

Ακολούθησε το τελετουργικό με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των εθνικών ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο, και εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, καθώς και ένα σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον προπονητή του Muay Thai Αρτέμη Καραμολέγκο, η Φλόγα παραδόθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει το ταξίδι της προς Νάξο και Πάρο, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη