21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση ANUGA 2019, στην Κολωνία

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών

Share

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου στην ANUGA 2019 ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης (2ος από αριστερά).

Συνεπής στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και τη διασύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2019, που πραγματοποίηθηκε στις 4-7 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η ANUGA είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών. Αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα σε νέες αγορές και  να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, καθώς και τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην φετινή έκθεση ήταν πολυπληθής, με περισσότερες από 300 ατομικές και ομαδικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων ήταν και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συμμετοχή διακριτή, λόγω και του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019. Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών.

Προϊόντα μέλισσας, ελιάς, αρτοσκευάσματα και τυροκομικά από τη Ρόδο, τη Σύρο και την Αστυπάλαια και ο σεφ Κωνσταντίνος Βάσαλος από τη Σίφνο  με τις δημιουργίες του, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της ANUGA να πάρουν μια “γεύση” από την ιδιαίτερη  γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη