15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Η σημασία του παιχνιδιού για τα παιδιά, στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων

Share

Ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη 8/12, ώρα 17:30, την επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Θέμα της συνάντησης είναι “Η σημασία του παιχνιδιού, για την υγεία, την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών”, με εισηγητή τον κο Κωνσταντίνο Φύσσα, Ψυχοθεραπευτή ΜΑ και υπεύθυνο των προγραμμάτων “Παίζοντας”.

Το “Παίζοντας” είναι μια αστική μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία. Ιδρύθηκε για την προαγωγή του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και τη διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στο παιχνίδι, για την κινητική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη καθώς και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Βασικός στόχος της ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών, γύρω από τη σημασία του παιχνιδιού, για την υγεία, την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Θα αναπτυχθούν θεωρητικά ζητήματα που αφορούν το παιχνίδι αλλά και πρακτικές στρατηγικές για την προαγωγή του. Οι συμμετέχοντες θα:
• ενημερωθούν για τις επιπτώσεις από την μείωση του παιχνιδιού
• αποκτήσουν γνώσεις για την αξία του παιχνιδιού
• εκτεθούν σε παραδείγματα καλών πρακτικών σχετικά με το παιχνίδι
• αναπτύξουν στρατηγικές για να υποστηρίζουν πρακτικά το παιχνίδι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Zoom δωρεάν στον υπολογιστή ή στο κινητό τους, και πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο να παρακολουθήσουν στην εισήγηση.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 17:00 έως και την έναρξη της εισήγησης στις 17:30. Παρακαλούνται, οι συμμετέχοντες να έχουν ενεργοποιημένη την κάμερα και απενεργοποιημένο το μικρόφωνο.

Η συμμετοχή στις εισηγήσεις της Σχολής Γονέων είναι ελεύθερη για όλους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη