Η σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του Covid-19 στην Ελλάδα

Είκοσι νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 περιλαμβάνει η σημερινή (30/6) έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, τα 4 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα 2 στην Αττική, 2 στην Καστοριά και από ένα σε Κοζάνη, Συρο, και Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κρούσμα στη Σύρο σχετίζεται με τα τέσσερα των προηγούμενων ημερών.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 3.409 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 766 (22,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 1.900 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη (ηλικιακό εύρος 0-102 ετών).

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 312.775 κλινικά δείγματα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (3 γυναίκες και 6 άνδρες) και έχουν διάμεση ηλικία τα 58 έτη. Αντιθετα, από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 118 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 61 (31,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη