Η Σκωτία βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Δεκατετραήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Σκωτίας, μετά από σημαντική αύξηση κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρήθηκε σε ταξιδιώτες από τη χώρα μας και κυρίως από τα ελληνικά νησιά.

Το μέτρο θα ισχύει από τις 4 το πρωί της Πέμπτης 3/9 και αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό.

“Εν μέσω πανδημίας, η κατάσταση σε όλες τις χώρες είναι ρευστή. Ο κόσμος πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να κάνει μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό. Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού μολύνσεων στη Σκωτία, η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από την Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης της Σκωτίας Humza Yousaf, συστήνοντας επίσης σε όσους έχουν ήδη επιστρέψει πρόσφατα στη Σκωτία από την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές”.

Προς το παρόν, ανάλογοι περιορισμοί καραντίνας δεν ισχύουν για αφίξεις από την Ελλάδα στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία).

Στο μεταξύ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επανεμφάνιση του κορονοϊού, οι αρχές της Σκωτίας επιβάλλουν από σήμερα τα μεσάνυχτα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές στη Γλασκώβη και το δυτικό τμήμα της επαρχίας. Βάσει των μέτρων αυτών, τα οποία αφορούν περίπου 800.000 ανθρώπους, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά.

“Φαίνεται ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στα νοικοκυριά και μεταξύ αυτών, περισσότερο απ’ όσο στις παμπ και τα εστιατόρια”, υπογράμμισε η Πρωθυπουργός Nicola Sturgeon, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, τα οποία θα αξιολογηθούν έπειτα από μία εβδομάδα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη