Σαντορίνη: Νέα χρονιά δράσης για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Έναρξη εγγραφών για μαθητές - Κάλεσμα σε δασκάλους και καθηγητές για εθελοντική συμμετοχή

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Δήμος Θήρας ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2017-2018.

Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που βρίσκεται ήδη στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, έχει στόχο να παρέχει πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έτσι ώστε να τους διασφαλίσει ίσες συνθήκες στη μάθηση. Την περασμένη χρονιά μάλιστα, δύο μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η Νικολέτα Σπίνου και η Ηρώ Οικονόμου, πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντίστοιχα.

[adning id="140783"]


Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα κατατίθενται από την Τετάρτη 20/9/2017 έως και την Παρασκευή 29/9/2017 στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θήρας (άνωθεν του γραφείου των ΕΛΤΑ στα Φηρά – τηλ. 2286027053), ώρες 08:00-15:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, υπεύθυνος υπάλληλος κ. Δημήτρης Πελεκάνος.

Η εκπαιδευτική αρωγή στους μαθητές παρέχεται αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς της Σαντορίνης που συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Θήρας καλεί εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή, να δηλώσουν συμμετοχή για τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα γίνονται και φέτος στον χώρο του νηπιαγωγείου Ημεροβιγλίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο). Συντονίστρια του θεσμού είναι η κα Ειρήνη Βαλσαμάκη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη