Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου

Όσο κι αν ο καιρός επιμένει σε καλοκαιρινή διάθεση, ημερολογιακά είμαστε μέσα στο φθινόπωρο, η σεζόν τελειώνει και οι ρυθμοί αρχίζουν να πέφτουν. Ευκαιρία λοιπόν για ευχάριστες δραστηριότητες, ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και -κυρίως- χρόνο για εμάς τους ίδιους.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και περιλαμβάνει και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, την οποία θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν εξαήμερο, καθώς τους δίνει μία έξτρα ημέρα ανάπαυλας. Η παρακολούθηση της κεντρικής παρέλασης στα Φηρά ή των παρελάσεων στα άλλα χωριά είναι για πολλούς -γονείς και μη- αγαπημένη σταθερά που συνήθως ακολουθείται από βόλτα στην παραλία ή έξοδο για καφέ, φαγητό κλπ.

Η ημέρα της εθνικής εορτής είναι και ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο και τη διαχείρισή τους έχει το Υπουργείο Πολιτισμού. Ευκαιρία λοιπόν για μια επίσκεψη άνευ αντιτίμου στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, την Αρχαία Θήρα ή τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου.

Το Σάββατο 28/10 πέφτει η αυλαία για δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, οπότε αν δεν τις έχετε ήδη δει, τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία! Στη Sealed Earth Gallery, στο Ημεροβίγλι, ολοκληρώνεται η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Αυστραλού καλλιτέχνη Andrew Hazewinkel, με τίτλο “Hybrid Hybridities”. Ωράριο: 10:30-14:00 και 18:30-22:00. Επίσης, στο Μέγαρο Γκύζη, στα Φηρά, ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα “Άσπρη Πέτρα”, στην οποία συμμετέχουν είκοσι και πλέον καλλιτέχνες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Σαντορίνη. Ωράριο: 11:00-18:00.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι επίσης το τελευταίο της καλοκαιρινής περιόδου που θα είναι ανοιχτό το καινούργιο οινοποιείο Μικρά Θήρα, στη Θηρασιά, καθώς από 1/11 θα είναι επισκέψιμο μόνο τις καθημερινές. Μιας και ο καιρός προβλέπεται καλός, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για ένα πέρασμα “απέναντι” και μια ξεχωριστή οινοτουριστική εμπειρία. Η Μικρά Θήρα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 17:00 και προσφέρει επιλογές για ξενάγηση στους αμπελώνες ή/και στο οινοποιείο ή/και γευσιγνωσία κρασιών με συνοδεία τυριών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικά στο 2286029292 και σημειώστε πως για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους από τη Σαντορίνη ισχύει έκπτωση -10% στο κόστος επίσκεψης/ξενάγησης.

Το καραβάκι από Αμμούδι αναχωρεί στις 08:00 και στις 12:40 για Ρίβα και από εκεί σε λιγότερο από 5′ με το τοπικό ταξί θα είστε στο οινοποιείο. Η επιστροφή από Ρίβα είναι στις 12:45 και στις 17:15. Ανάλογα με τον χρόνο που θέλετε να διαθέσετε στη Θηρασιά, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με φαγητό στη Ρίβα (στο Αγκίστρι) ή στον Μανωλά (στο Φρύγανο). Στον Μανωλά μπορείτε να πάτε είτε με το ταξί ή οι πιο τολμηροί με τα πόδια (περίπου 45′) από το μονοπάτι που περνάει μέσα από τον οικισμό της Αγριλιάς.

Για τους σινεφίλ, το πρόγραμμα του Villaggio για το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει την παιδική ταινία “Paw Patrol: Η σούπερ ταινία” (στις 18:00), την ελληνική κωμωδία “Άκου ποιος μιλάει” με τους Μελέτη Ηλία, Δημήτρη Μακαλιά, Γιαννη Τσιμιτσέλη κ.ά. (στις 19:45) και την αμερικάνικη υπερφυσική ταινία τρόμου “Πέντε νύχτες στου Φρέντι”, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών (στις 21:30).

Μην ξεχνάτε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα αλλάζει, οπότε υπολογίστε το σε καθετί που θα κανονίσετε για εκείνη την ημέρα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη