Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου

Η κακοκαιρία εξπρές που έχει προαναγγείλει η ΕΜΥ φαίνεται πως δε θα επηρεάσει αυτό το Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα τη Σαντορίνη, καθώς ναι μεν θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων, αλλά δεν προβλέπεται βροχή. Οι συνθήκες συνεχίζουν να ευνοούν βόλτες και εξόδους στη φύση.

Για λίγες ημέρες ακόμα, καθώς διανύει τις τελευταίες μέρες τις θερινής του λειτουργίας, μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, με το χαρακτηριστικό του φουγάρο που κυριαρχεί στο σεληνιακό τοπίο της Βλυχάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν, ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής της μικρόκαρπης τομάτας, ενός από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης. Στους χώρους του μουσείου θα δείτε μηχανές επεξεργασίας από το 1890, παλιά χειρόγραφα βιβλία του εργοστασίου, παλιά εργαλεία, τις πρώτες ετικέτες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις ανθρώπων που εργάστηκαν στο εργοστάσιο.
Ωράριο λειτουργίας: 10:00-16:00 | Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Το Σάββατο ολοκληρώνεται στον Πύργο το Kids Book Fest που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Πύργου. Τελευταία ευκαιρία για αγορά βιβλίων σε προσιτές τιμές, για την ενίσχυση του Συλλόγου και των δράσεών του. Τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση, παίρνουν χρωμοσελίδες, σελιδοδείκτες και αυτοκόλλητα, ενώ το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας περιλαμβάνει και θεατρικό παιχνίδια για τα παιδιά.
Ωράριο λειτουργίας: 09:00-13:00

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει πλούσια αγωνιστική δράση εντός έδρας, οπότε οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν από κοντά τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών στις μεγάλες κατηγορίες ή και στα πρωταθλήματα υποδομών. Ο ΑΟ Θήρας δίνει το Σάββατο στις 19:00 κόντρα στον ΠΑΟΚ τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Νωρίτερα, στις 18:15, η Θύελλα Καμαρίου υποδέχεται στο Καμάρι τον Παναξιακό για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης υποδέχεται επίσης για το πρωτάθλημα Κυκλάδων τον Παμμηλιακό, τη νεοσύστατη ομάδα της Μήλου. Το Σάββατο στις 11:00 θα παίξουν οι ομάδες παίδων και στις 13:15 οι ανδρικές ομάδες των δύο συλλόγων. Η ανδρική ομάδα του Πανθηραϊκού θα αγωνιστεί το Σάββατο στις 19:00, στο γήπεδο των Φηρών, κόντρα στον ΑΣ Ίου, επίσης για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Νωρίτερα, στις 17:00, στο ίδιο γήπεδο η Κ14(2) της ομάδας θα αντιμετωπίσει τον ΑΜΣ Φιλωτίου, ενώ στις 15:30, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Playland, η Κ12 του Πανθηραϊκού θα υποδεχτεί τον ΑΣ Ίου. Τέλος, η Κ14(1) θα παίξει την Κυριακή στις 12:00, στο γήπεδο των Φηρών, κόντρα στον ΑΜΣ Φιλωτίου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η Πεζοπορική Οικολογική Ομάδα Σαντορίνης Εν Οδώ έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 5/11 την πρώτη για τη νέα σεζόν πεζοπορική της δράση, από τα Φηρά στον Σκάρο και επιστροφή στα Φηρά. Συνάντηση στις 10:30, στη Μητρόπολη των Φηρών.

Η Κυριακή 5/11, ως πρώτη Κυριακή του μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας, είναι ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού. Μια ακόμα ευκαιρία για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου, στην Αρχαία Θήρα, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας ή στη Συλλογή εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων Αγίας Τριάδας Πύργου. Δείτε εδώ τα ωράρια λειτουργίας τους τον χειμώνα.

Για την Κυριακή στις 11:00 είναι προγραμματισμένη και η φετινή Γιορτή Θηλασμού και Μητρότητας, που θα πραγματοποιηθεί στον παιδότοπο L’ albero, στην Περίσσα. Η δράση πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας και είναι μια ευκαιρία γιορτής για μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, με στόχο την υποστήριξη, ενημέρωση και ενθάρρυνση των νέων μητέρων.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30, στο Γυμνάσιο Μεσαριάς, η πολιτιστική ομάδα ΜΥΡΟ θα πραγματοποιήσει μια ιστορική αναδρομή στη “Μεσαριά του χθες…” και θα ξυπνήσει αναμνήσεις.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής στις 21:00 συντονιστείτε στο COSMOTE HISTORY HD ή στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, για το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ Santorini 398, που είναι αφιερωμένη στην ωκεανογραφική αποστολή του Joides Resolution, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιώντας θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις γύρω από τη Σαντορίνη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (International Ocean Discovery Program – IODP).

 

 

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη