Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου είναι προ των πυλών και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σιγά σιγά εξαπλώνεται.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις. Το Σάββατο από τις 16:00 το 1ο Νηπιαγωγείο Φηρών διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με στολίδια και κατασκευές, στις 17:00 έχει πάρτι με τα ξωτικά, ενώ στις 19:30 συναυλία με τους Parfe+. Την Κυριακή στις 12:00 έχει εργαστήρι ξωτικών, ενώ στις 18:00 η Σάρα Αλζάλκι-Βρυώνη θα παρουσιάσει το παραμύθι της “Τίνος είσαι εσύ;”.

Ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το διήμερο Σεμινάριο Κινηματογράφου που διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή Κώστα Γούλα. Σάββατο και Κυριακή 11:00-14:00 στο Γυμνάσιο Μεσαριάς. Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο Facebook.

Το πρωί του Σαββάτου στις 10:30, η Σχολή Γονέων του Παιδικού Σταθμού “Η Γλυκογαλούσα” διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά και εφήβους, στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας της Γλυκογαλούσας, στον Καρτεράδο.

Το Wine Bar, στο Ημεροβίγλι, γιορτάζει την αρχή της χειμερινής περιόδου με τρία ολοκαίνουργια signature cocktails! Μέσα στην ατμοσφαιρική ηφαιστειακή σπηλιά του Ηλιότοπου, από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ, μπορείτε από σήμερα μέχρι το την Κυριακή να τα απολαύσετε μαζί με χειροποίητες πίτσες ή άλλα συνοδευτικά, σε ειδικές τιμές έως -30%. Φροντίστε για έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 2286023670, καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος.

Η Κυριακή 3/12, ως πρώτη Κυριακή του μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας, είναι ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού. Μια ακόμα ευκαιρία για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου, στην Αρχαία Θήρα, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας ή στη Συλλογή εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων Αγίας Τριάδας Πύργου. Δείτε εδώ τα ωράρια λειτουργίας των παραπάνω χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για τους φίλους του μπάσκετ, το κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ θα φιλοξενήσει την Κυριακή από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος που μπαίνει σε κρίσιμη καμπή. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Μάγοι του Ροζ – Ka Min Soon στις 15:30, Πήγασος – Bombayers στις 17:15, Ballerz B.C – 98ers στις 19:00 και Pollo Nuggets – Wolves of 2 Brothers στις 20:45.

Για την Κυριακή στις 18:30 η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα Μαντιλίδα, έχουν προγραμματίσει την προβολή της ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με την κατάθεση απόψεων των θεατών, εμπνευσμένες από τα μηνύματα της ταινίας.

Την Κυριακή στις 18:30 θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κοινότητας Πύργου, στην πλατεία του χωριού, συνοδεία μουσικής, τραγουδιών, χορού και κερασμάτων και με τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Πύργου

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη