Νότιο Αιγαίο: Ήδη ανοιχτά 7 στα 10 ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας

8 στα 10 στη Σαντορίνη - Τα ποσοστά αναμένεται να ανέβουν μέσα στον Ιούλιο

Στο 69,8% ανήλθε το ποσοστό των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας στο Νότιο Αιγαίο που ήταν ανοιχτά το 2ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Όπως έγινε γνωστό από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, και με βάση τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το υπόλοιπο 30% που δεν είχε ανοίξει μέχρι τέλος Ιουνίου, το 72,9% σκοπεύει να ανοίξει μέσα στην τουριστική περίοδο του 2021, ενώ το 18% περίπου δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Από τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας στο Νότιο Αιγαίο που σκοπεύουν να ανοίξουν, περίπου τα μισά (ποσοστό 47,5%) δηλώνουν ότι θα έχουν λειτουργήσει μέχρι αρχές Ιουλίου, ανεβάζοντας το ποσοστό των ανοικτών ξενοδοχείων μέσα στον Ιούλιο για το Νότιο Αιγαίο στο 84%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΤΕΠ επιβεβαιώνονται και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων στα νησιά της Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Πάρου και Νάξου, όπου, σύμφωνα και με τα δικά τους στοιχεία και εκτιμήσεις, μέσα στον Ιούνιο:

  • Στη Ρόδο, άνοιξε περίπου το 80% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας.
  • Στο 80% βρισκόταν επίσης και το ποσοστό της Σαντορίνης μέχρι τον Ιούνιο.
  • Στην Κω, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 50% περίπου με την προοπτική μέσα στον Ιούλιο να ανέβει.
  • Τα υψηλότερα ποσοστά ανοικτών ξενοδοχείων φαίνεται να παρουσιάζουν τα νησιά των Κυκλάδων, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, όπου, ήδη από τον Ιούνιο, τα ξενοδοχεία που άνοιξαν έφταναν μέχρι και το 90%, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων στα νησιά αυτά.

Συγκρίνοντας πάντως με την περσινή χρονιά, από τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα μέσω του ΙΤΕΠ, στο τέλος του Ιουλίου 2020 τα ξενοδοχεία που είχαν δημιουργήσει Υγειονομικό Πρωτόκολλο επί του συνόλου του ξενοδοχειακού δυναμικού της Περιφέρειας ήταν 65%.

Και φέτος, κάθε ξενοδοχείο, προκειμένου να ανοίξει, υποχρεώνεται να συμμορφωθεί στα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων ρυθμίζονται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19. Η σχετική δήλωση συμμόρφωσης γίνεται μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ για την απόκτηση του ειδικού σήματος “HEALTH FIRST”, απαιτείται εκπαίδευση η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη