21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επανίδρυση υπουργείου για τη μετανάστευση

Υπουργός ο Νότης Μηταράκης, Αναπληρωτής Υπουργός ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Share

Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ίδρυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο αναλαμβάνει ως υπουργός ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, “η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες: α) φύλαξη των συνόρων μας, β) επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, γ) αυξημένες επιστροφές, δ) κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora”. Όπως τόνισε ο κος Πέτσας, “αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου”.

Ο κος Μηταράκης, βουλευτής Χίου, που μέχρι σήμερα ήταν Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία των δύο θα γίνει σήμερα στις 14:45, στο Προεδρικό Μέγαρο.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη