Περίπατος στο διάστημα γένους θηλυκού

Οι Αμερικανίδες αστροναύτισσες Κριστίνα Κοχ και Τζέσικα Μέιρ βγήκαν σήμερα (18/10) μαζί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν μια επισκευή. Ήταν μια έξοδος που θεωρείται ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη φορά σε 60 χρόνια διαστημικής ιστορίας που δύο γυναίκες κάνουν έναν περίπατο μέσα στο διάστημα. Για την Μέιρ ήταν μάλιστα ο πρώτος διαστημικός περίπατος και έγινε η 15η γυναίκα που περπατά στο διάστημα (14η Αμερικανίδα).

Η σημερινή έξοδος άρχισε επίσημα στις 14:38 ώρα Ελλάδας, με στόχο να αντικατασταθεί μια μονάδα επαναφόρτισης μπαταριών που παρουσίασε βλάβη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Διήρκησε 7 ώρες και 15 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: NASA

Οι Κοχ και Μέιρ, ντυμένες με λευκές στολές και προσδεδεμένες στον σταθμό, σχεδόν 408 χλμ, πάνω από τη Γη, άρχισαν να βηματίζουν στο διάστημα για να εκτελέσουν την αποστολή τους, ανακοίνωσε η NASA και ανάρτησε live video της επιχείρησης αυτής.

Ανάλογη έξοδος για δύο αστροναύτισσες είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάρτιο, όμως τέσσερις μέρες νωρίτερα τα πλάνα άλλαξαν γιατί η NASA δεν είχε δύο στολές μεσαίου μεγέθους έτοιμες προς χρήση, οπότε βγήκαν τελικά μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη