Water Matters: Ημερίδα στη Σαντορίνη για την ανάδειξη καλών πρακτικών αειφορικής χρήσης του νερού

Με το σύνθημα “Water matters / Το νερό μας αφορά”, το Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ υλοποιεί σε έξι νησιά του Αιγαίου το έργο με τίτλο “Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων”, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Iceland, Lichtenstein and Norway Grants).

Στόχος του έργου είναι η υλοποίηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού κοινού, κατοίκων και επισκεπτών στη Σαντορίνη, την Ίο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Ψέριμο και την Τέλενδο, με σκοπό την ανάδειξη των πιέσεων που υφίστανται τα υδάτινα σώματα και την επιδίωξη της αύξηση της κατανόησης της αξίας των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα έργου του Water Matters θα βρίσκεται στις 4-6 Μαΐου στη Σαντορίνη, για να πραγματοποιήσει ποικίλες βιωματικές δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού, καθώς και μια ημερίδα με μορφή science café στο ΔΑΠΠΟΣ, όπου θα συζητηθούν τα θέματα της χρήσης του νερού με κατοίκους και επαγγελματίες.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου, ώρα 17:30-20:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΔΑΠΠΟΣ, με θέμα “Παρουσίαση του έργου και της υδρολογικής κατάστασης της Σαντορίνης και συζήτηση για την ανάδειξη καλών πρακτικών αειφορικής χρήσης του νερού”.

Το έντυπο πληροφόρησης συμμετεχόντων εκπαιδευτικών & πολιτών είναι διαθέσιμο εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο συνολικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του έργου https://water-matters.hcmr.gr.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη