Ισχυρά φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα την Παρασκευή 2/6

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/6, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεαστούν επίσης, με μικρότερη ένταση, τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – και η Νότια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), ωστόσο επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ έντονα και συστήνεται να υπάρξει αυξημένη προσοχή.

Ο παραπάνω προγνωστικός χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού στη Νότια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 2/6.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη