Σε πέντε σημεία της Σαντορίνης η αναβίωση των φρυκτωριών

Από πέντε σημεία θα συμμετάσχει η Σαντορίνη στη φετινή αναβίωση των φρυκτωριών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/6, ώρα 19:00, με επίκεντρο τη Σίφνο και τη συμμετοχή δέκα ακόμη νησιών. Τα σημεία αυτά είναι:

– Καστέλι Πύργου, με μέριμνα της Εστίας Πύργου
– Καστέλι Ακρωτηρίου, με μέριμνα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ακρωτηρίου
– Καστέλι Εμπορείου, με μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας
– Σκάρος, με μέριμνα της Κοινότητας Ημεροβιγλίου
– Κάστρο Οίας, με μέριμνα του Ναυτικού Μουσείου Οίας

Η φρυκτωρία είναι ένα σύστημα οπτικής επικοινωνίας με φρυκτούς, δηλαδή φλεγόμενους πυρσούς ή δαυλούς, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην αρχαιότητα για τη μετάδοση μηνυμάτων σε μακρινή απόσταση.

Οι ακροπόλεις της Σίφνου χρησίμευαν ως φρυκτωρίες και φυλάκια και χτίζονταν για να στέλνουν προειδοποιητικά σήματα με φωτιές, προκειμένου οι νησιώτες να έπαιρναν μέτρα προς απόκρουση των επιδρομών των πειρατών, ανάμεσα στον 6 ο έως 3 ο αιώνα π.Χ. Οι ίδιοι χώροι κατά τα ρωμαϊκά και ενετικά χρόνια επαναχρησιμοποιήθηκαν ως βίγλες.

Η αναβίωση των φρυκτωριών γίνεται για 20η χρονιά, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.). Εκτός από τη Σαντορίνη, στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης η Άνδρος, η Κέα, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Μήλος, η Σέριφος, η Σύρος, η Πάρος και η Φολέγανδρος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη