Ισχυρή παρουσία παραγωγών από το Νότιο Αιγαίο στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Παραγωγοί από την Σύρο, την Ρόδο, την Πάρο, την Κω, την Νάξο, την Αστυπάλαια, την Σίκινο, την Λέρο, την Φολέγανδρο, την Σχοινούσα, την Άνδρο, την Τήνο και την Κέα έδωσαν το “παρών” στη μεγάλη έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που διοργανώθηκε για 10η χρονιά, στις 3-5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, και μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν, να προβάλουν αλλά και προωθήσουν τα προϊόντα τους, στις αγορές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Προϊόντα μέλισσας, αμπέλου, ελιάς, γαλακτοκομικά, αποστάγματα, γλυκά κουταλιού και άλλα τρόφιμα που κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι εκθέτες του Νοτίου Αιγαίου ανέδειξαν τα προϊόντα τους και στο γαστρονομικό δρώμενο της Περιφέρειας, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπό τον Κώστα Μπουγιούρη μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα παραδοσιακά πιάτα που πρόσφερε στους επισκέπτες της έκθεσης.

Την παράσταση έκλεψε ο 12χρονος Στέλιος Μπαμπούνης, ο οποίος ανέλυσε μαζί με την αδερφή του Ειρήνη τον τρόπο παρασκευής του Αρσενικού Νάξου, πιστοποιημένου ΠΟΠ τυριού, από το τυροκομείο της οικογένειάς του στο Φιλώτι. Ο Στέλιος δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει τυροκόμος, προκειμένου να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας Μπαμπούνη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προϊόντων από τους παραγωγούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε από το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση: “Η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να προβάλει αυτούς τους εξαιρετικούς θησαυρούς που παράγονται, τυποποιούνται και μεταποιούνται στα νησιά μας, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα των νησιωτών παραγωγών. Τα προϊόντα αυτά δείχνουν και το μεράκι, την αγάπη αλλά και τον επαγγελματισμό των παραγωγών στην εργασία τους αλλά και στα νησιά τους. Το εξέφρασαν άλλωστε με εκδηλωτικό τρόπο  ο 12χρονος Στέλιος και η Ειρήνη Μπαμπούνη, παιδιά παραδοσιακής κτηνοτροφικής οικογένειας από το Φιλώτι Νάξου. Σε αυτά τα παιδιά, και σε πολλά άλλα, θεωρώ υποχρέωση μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τον Περιφερειάρχη, αναδεικνύοντας και πιστοποιώντας τα προϊόντα τους”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη