Ισχυρή σύσταση για αποφυγή καύσης κλαδιών στο Νότιο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη 29/3

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο σήμερα Τρίτη 28/3 και κυρίως αύριο Τετάρτη 29/3.

Καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα Πυροσβεστική διάταξη, από τις 16/11/22 έως και τις 30/4/23 επιτρέπεται η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων, κ.λπ. φυτικών υπολειμμάτων, κατά τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν να προχωρήσουν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος, όσο διαρκούν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή και να αποφευχθεί οποιαδήποτε φωτιά στο ύπαιθρο.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη