“Καινοτομία στην παράδοση” την Τρίτη στο Μέγαρο Γκύζη

Με ένα μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ από τον τσελίστα, λυράρη, αυτοσχεδιαστή και συνθέτη Γιώργο Καλούδη συνεχίζονται την Τρίτη 24 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη. Μια ιδιαίτερη κρητική λύρα κι ένα τσέλο θα αποκαλύψουν έναν ποιητικό ηχητικό ορίζοντα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Innovating tradition”, διασταυρώνοντας μουσικές από τα βάθη του χρόνου, “επινοώντας” εκ νέου την παράδοση…

Ο Γιώργος Καλούδης έχει στο ενεργητικό του τρεις προσωπικές παραγωγές δίσκων, “Truth”, “On the wind”, “J.S. Bach: Cello suites on the Cretan lyra”, αλλά και πληθώρα εμφανίσεων σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Εμπνευσμένος απ’ την κρητική του καταγωγή, επανήλθε στο αγαπημένο του όργανο το 2004.
Προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στην κρητική λύρα, προσθέτοντας μια 4η χορδή (χαμηλή ντο). Με αυτό τον τρόπο συμπεριέλαβε την τετράχορδη κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του. Μετά από 12 χρόνια έρευνας και μελέτης, τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή οι Σουίτες του J.S. Bach για σόλο τσέλο με την τετράχορδη κρητική λύρα του, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, τον Δεκέμβρη του 2016. Τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πρεμιέρα του έργου.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2018, μέχρι και τις 31 Αυγούστου, στους χώρους του Μεγάρου Γκύζη θα φιλοξενείται η έκθεση με έργα χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο “Θηρογένεια”. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Μεγάρου Γκύζη με το Α’ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη