Καλοκαίρι και καρδιαγγειακά νοσήματα

heart_gettyΑπό τον καρδιολόγο Βασίλη Νομικό

Το καλοκαίρι ειναι σχεδόν στην μέση του και οι παραλίες γεμάτες απο κόσμο που χαίρεται την θάλασσα. Κάποιοι πάσχουν απο καρδιαγγειακά νοσήματα που ειναι και η μάστιγα της εποχής μας. Υπάρχει αλήθεια κάποιος κίνδυνος;  Και πώς θα φυλαχτούμε από αυτόν;

Μιλήστε με τον θεράποντα ιατρό σας. Μονο εκείνος γνωρίζει σωστά το προβλημά σας και θα σας δώσει τις σωστές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε.

Μην διακόπτετε τα φάρμακά σας απο μόνοι σας. Τα διουρητικά πχ δεν πρέπει να κόβονται απο όλους. Προσοχή αν παρατηρήσετε σημαντική πτώση της πίεσής σας.

Πίνετε αφθονα υγρά, κυρίως ως δροσερό νερό, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη, τους πάρα πολλούς χυμούς (εχουν θερμίδες), όπως και τα πολλά αναψυκτικά, κυρίως οσα εχουν ζάχαρη. Τρώτε λίγο και ελαφρύ φαγητό κυρίως απο φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ντυθείτε ελαφρά, με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Φοράτε καπέλλο και μην μένετε πολύ ώρα στον ήλιο, προτιμώντας το μπάνιο ή πολύ νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα.

Αν η ζέστη είναι μεγάλη, προτιμάτε κλιματιζόμενους χώρους.

Επικοινωνήστε με γιατρό, σε περίπτωση που έχετε έντονο πονοκέφαλο, κρύο ιδρώτα και ρίγη, εντονη ζάλη και λιποθυμική ταση, γρήγορο σφυγμό, μυικές κράμπες, γρήγορη αναπνοή και δύσπνοια, δυσφορία και αισθημα σφιξίματος στο στήθος, τα μπράτσα και το κάτω σαγόνι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη