14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο SAF

Share

Νέα πενθήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ξεκινούν από την Τρίτη 7 Αυγούστου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, μεταμορφώνοντας τον καλοκαιρινό ενθουσιασμό σε όρεξη για μάθηση και για παιχνίδι. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού που μέσω συναρπαστικών εργαστηρίων θα νιώσουν για λίγο μικροί αρχαιολόγοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες.

Τα εργαστήρια θα καλύπτουν τις εξής ενότητες:

Κυκλαδικός πολιτισμός
Οι συναντήσεις με θέμα τον κυκλαδικό πολιτισμό έχουν σκοπό να αναδείξουν πτυχές του, που θα αποτελέσουν πεδία εξερεύνησης αλλά και πηγή έμπνευσης για νέες δημιουργίες. Σωματικό παιχνίδι, παιχνίδια μνήμης, κολάζ, δραματοποίηση, ζωγραφική και αφηγήσεις θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον τόπο και την ιστορία τους.

Μεγάλα πειράματα για μικρούς επιστήμονες
Το πρόγραμμα στοχεύει να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για τον συναρπαστικό κόσμο που ζούμε. Ο κύκλος του νερού, το φως, τα χρώματα της Ίριδας, οι χημικές αντιδράσεις γίνονται ορατές στα μάτια των παιδιών και τα βοηθούν να σχηματίσουν τις δικές τους έννοιες για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των παιδιών μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις. Πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια, εφημερίδες αλλάζουν μορφή, χρώμα και υφή και μεταμορφώνονται σε μικρά έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα.

Κάθε κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα ξεκινά Τρίτη και θα τελειώνει Σάββατο, ώρες 11:00-14:00. Το κόστος είναι 50 ευρώ και καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση θέσης στο 2286085141.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη