14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σαββατόβραδο με το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο SAF

Share

Ο Γιάννης Ζευγόλης και το μουσικό σχήμα Μπάλλος ανεβαίνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου στη σκηνή του Santorini Arts Factory, στη Βλυχάδα, για μία συναυλία που θα μας ταξιδέψει.

Το μουσικό σχήμα Μπάλλος, εμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή στις αρχές του 2002. Το ρεπερτόριό τους αναφέρεται στις μουσικές των νησιών του Αιγαίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας. Αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως τον “ήχο” του σχήματος είναι η επιλογή των οργάνων και του ρεπερτορίου, καθώς και η χρήση παλαιών τρόπων παιξίματος που εδώ λαμβάνουν μια άλλη διάσταση.

Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το βιολί, το σαντούρι και το λαούτο: ένα οργανικό σύνολο αρκετά διαδεδομένο και σε χρήση ακόμα και σήμερα στον Αιγιακό χώρο. Το καθένα από τα μέλη του έχει διανύσει τη δική του πορεία στον χώρο τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, συμμετέχοντας ενεργά στη μουσική ζωή στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εκτελεστές ή συνθέτες. 

Οι επιρροές των μελών του σχήματος ποικίλουν (παραδοσιακή, βυζαντινή, δυτική μουσική) και το γεγονός αυτό παίζει ένα ρόλο πολύ σημαντικό στο τελικό αποτέλεσμα προσδίδοντάς του έναν ήχο μοναδικό…

Συντελεστές:
Βιολί: Γιάννης Ζευγόλης
Σαντούρι: Ουρανία Λαμπροπούλου
Λαούτο: Κώστας Σιδέρης
Φιλοξενούμενη τραγουδίστρια: Διονυσία Παπούλη

Σάββατο 4/8 | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 15 ευρώ και 12 ευρώ (μειωμένο)
Μειωμένο εισιτήριο ισχύει σε περίπτωση προπώλησης (μέχρι την προηγούμενη ημέρα της παράστασης), καθώς και για φοιτητές, πολύτεκνους, ανέργους, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, παιδιά 7-12 ετών (κάτω από 7 ετών δωρεάν), ξεναγούς/εκπαιδευτικούς (συνοδευόμενους από γκρουπ τουλάχιστον 5 ατόμων).

Σημεία Προπώλησης:
Εμπορικό Κέντρο Φάμπρικα στα Φηρά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα: Τρίτη-Κυριακή 10:00-19:00


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
Επισκεφθείτε τη σελίδα του Atlantea στο Facebook για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσετε δύο διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία με το μουσικό σχήμα Μπάλλος, το Σάββατο 4 Αυγούστου. Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη