18 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες στα Τέμπη

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου - "Ευχαριστώ" από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προς τους εθελοντές αιμοδότες

Share

Δημόσιες ευχαριστίες προς τους εθελοντές αιμοδότες απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για την πρωτοφανή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό που διευκόλυνε την προσέλευση των αιμοδοτών.

“Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ, συμπληρώνοντας πως από χθες εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Στιγμιότυπο από την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στη Λάρισα

Το ΕΚΕΑ ενημερώνει τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Έχοντας μάλιστα υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, το ΕΚΕΑ προτρέπει τους εθελοντές να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

“Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών”, καταλήγει το ΕΚΕΑ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη