Λιμενικό Ταμείο Θήρας: Κανόνες χρήσης των λιμενικών εγκαταστάσεων

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ως φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμένων του νησιού, ενημερώνει για τους παρακάτω κανόνες που ισχύουν σε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις και ζητά την τήρησή τους.

  • Δεν επιτρέπεται η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και κτηρίων, σε όλες τις λιμενικές ζώνες, με τοποθέτηση εμποδίων, υλικών, επίπλων, ρουχισμού, ιματισμού, διαφημιστικών πινακίδων, απορριμμάτων κλπ.
  • Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η κατασκευή πέργκολας, η άλλων κατασκευών χωρίς την απαιτούμενη έγκριση και άδεια από την Υπηρεσία.
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini
  • Δεν επιτρέπεται στις προβλήτες και στα πεζοδρόμια των λιμενικών ζωνών, η εναπόθεση αλιευτικών εργαλείων, όπως δίχτυα, ανέμες, ψυγεία και οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου, που παρεμποδίζει την διέλευση των πεζών και οχημάτων, σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του Ν. 2971/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 5092/2024.
  • Απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε ηλεκτρικούς πίνακες και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, στα υδρόμετρα και υδραυλικές εγκαταστάσεις και στα ψυκτικά μηχανήματα.
  • Απαγορεύεται η αυθαίρετη κατάληψη θέσεων ελλιμενισμού σκαφών και θαλάσσιων ζωνών, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, η τήρηση των παραπάνω θα ελέγχεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ ζητείται η κατανόηση, η συμβολή και η συμμετοχή όλων, για την αύξηση της ασφάλειας, την αισθητική αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των λιμενικών χερσαίων και θαλάσσιων χώρων αρμοδιότητάς του.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη