Κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ Θήρας – Διαμαρτυρίες από την ΕΛΜΕ

Να αναστραφεί λόγω νησιωτικότητας η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση 12 ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες ζητά η ΕΛΜΕ Θήρας. Ανάμεσα στα καταργηθέντα τμήματα είναι και αυτά της κομμωτικής τέχνης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θήρας και του βοηθού φυσικοθεραπευτή στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας, που ανήκουν αμφότερα στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, και που οριακά δεν έφτασαν των ελάχιστο αριθμό των οκτώ εγγραφών για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους.

“Η συγκεκριμένη πολιτική περικοπών και μειώσεων στον τομέα της Παιδείας οδηγεί σε αδιέξοδο τους μαθητές μας που επέλεξαν τους συγκεκριμένους τομείς και τις συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και σε αμηχανία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι σε νησιά για να κάνουν μάθημα στα συγκεκριμένα τμήματα. Το Υπουργείο Παιδείας στερεί από τους μαθητές μας που είχαν δηλώσει την επιθυμία να φοιτήσουν σ αυτές, να επιλέξουν να σπουδάσουν και να εργαστούν αργότερα πάνω στο αντικείμενο που επιθυμούν και “βίαια” τους μετακινούν σε άλλο πεδίο σπουδών, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή σε άλλο σχολείο του νησιού που ζουν” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Θήρας, παραθέτοντας επίσης και τα αιτήματά της:

  1. Να εγκριθούν άμεσα ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας- κομμωτική τέχνη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θήρας και ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας- βοηθός φυσικοθεραπευτή στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήρας καθώς και τα άλλα 10 ολιγομελή τμήματα στην περιοχή των Κυκλάδων
  2. Έχοντας υπόψη το Αίτημα και των 10 προαχθέντων μαθητών της Β’ Λυκείου στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του Εσπερινού  ΕΠΑΛ Θήρας να γίνει άμεσα αλλαγή   Ειδικότητας στην Γ’ Λυκείου ως Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη