20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑ Θήρας – Πρόεδρος ο Μ. Ορφανός

Διαμαρτυρίες από τη Θηραϊκή Πολιτεία για το πώς η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το θέμα "Συμπολίτευση-Αντιπολίτευση"

Share

Ο ορισμός των μελών του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ) ήταν ένα από τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/9.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑΘ θα συνθέτουν οι:

1. Μανόλης Ορφανός (δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”), με αναπληρωτή τον Άγγελο Ρούσσο (δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης “Μαζί Αλλάζουμε Σαντορίνη & Θηρασιά”).

2. Σοφία Κίτσου (δημοτική σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου) με αναπληρωτή τον Γιώργο Στεφανάκη (δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του Δημάρχου).

3. Γιώργος Δαρζέντας (δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου), με αναπληρωτή τον Σταύρο Σιγάλα (δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του Δημάρχου)

4. Καλλιόπη Σιγάλα (δημοτική σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου), με αναπληρώτρια την Μαρία Αγγελάκη (δημοτική σύμβουλο από παράταξη της αντιπολίτευσης, καθώς η παράταξη του Δημάρχου δεν μπορεί να ορίσει 4 δημοτικούς συμβούλους με τους αναπληρωτές τους στο ΔΣ της ΔΕΥΑΘ).

5. Γρηγόρης Μαντούσης (δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου), με αναπληρωτή τον Βασίλη Αλαφούζο (δημοτικό σύμβουλο από παράταξη της αντιπολίτευσης, καθώς η παράταξη του Δημάρχου δεν μπορεί να ορίσει 4 δημοτικούς συμβούλους με τους αναπληρωτές τους στο ΔΣ της ΔΕΥΑΘ)

6. Ειρήνη Λ. Βλαβιανού (εκπρόσωπος Φορέα ΑΕΙ), με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Αλεφραγκή (εκπρόσωπο Φορέα ΑΕΙ).

7. Γιάννης Σικινιώτης (δημότης), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Τσιγαρίδα (δημότη).

8. Μιχαήλ Στεφανογιάννης (δημότης), με αναπληρωτή τον Νικόλαο Πετίνη (δημότη).

9. Εκπρόσωπος εργαζομένων της ΔΕΥΑΘ με τον αναπληρωτή του.

10. Πέτρος Πρέκας (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης), με αναπληρωτή τον Αντώνη Ν. Χάλαρη (δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης).

11. Αντώνης Λ. Χάλαρης (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης) με αναπληρωτή τον Επιφάνιο Σιγάλα (δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης).

Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΘ ορίστηκε ο κος Μανόλης Ορφανός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”. Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΘ θα οριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του.

[adning id="140783"]

Διαμαρτυρίες από την παράταξη του Ν. Ζώρζου
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του εν λόγω θέματος η δημοτική παράταξη του απελθόντα δημάρχου Νίκου Ζώρζου “Θηραϊκή Πολιτεία” αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το θέμα “Συμπολίτευση-Αντιπολίτευση”, με αποτέλεσμα η παράταξη να μην εκπροσωπείται στον ορισμό των ΔΣ των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Θήρας.

“Οι τρεις παρατάξεις που στην πραγματικότητα συνέπραξαν προεκλογικά (σ.σ. των Α. Σιγάλα, Α. Ρούσσου, Μ. Ορφανού), φρόντισαν η μείζων αντιπολίτευση (Θηραϊκή Πολιτεία) που στον α’ γύρο ήρθε πρώτη και στον β’ γύρο των εκλογών έλαβε το 47%, να αποκλειστεί από την εκπροσώπησή της στα Διοικητικά Συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου προκειμένου να μην ασκείται έλεγχος. Οι δύο παρατάξεις της συμπολίτευσης (Ρούσσου-Ορφανού) εμφανίστηκαν ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταλάβουν τις προορισμένες θέσεις που δικαιούται η αντιπολίτευση στα διοικητικά συμβούλια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία συμπληρώνοντας ότι: “Η πεποίθηση μας είναι ότι εκτός των άλλων, ο ορισμός προέδρου από άλλη παράταξη χωρίς επίσημη γραπτή σύμπραξη όπως ορίζει ο νόμος, είναι παράνομη.  Δεν μπορεί λοιπόν όπου συμφέρει οι δύο παρατάξεις (Ρούσσου και Ορφανού) να εμφανίζονται ως συμπολίτευση της παράταξης του Δημάρχου, και όπου συμφέρει ως αντιπολίτευση”.

Όπως αναφέρεται και στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας πρότειναν να αναβληθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος, όπως και του αντίστοιχου θέματος για τη ΓΕΩΘΗΡΑ και τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται πολύ σύντομα να εκδόσει σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο, πρόταση που δεν έγινε τελικά αποδεκτή.

[adning id="140783"]

Μ. Ορφανός: “Είναι μια καινούργια σελίδα, την οποία θα γράψουμε όλοι μαζί”
Με αφορμή την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, ο κος Μανόλης Ορφανός δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν και με πρότειναν για τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ. Είμαι έτοιμος να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του νησιού, αλλά και απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΘ.
Όπως έπραξα όλα αυτά τα χρόνια έτσι και από αυτή την θέση μέσα από την συνεργασία θα δουλέψουμε όλοι μαζί για άμεσα αποτελέσματα και για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού. Είναι μια καινούργια σελίδα, την οποία θα γράψουμε όλοι μαζί.”

Εν όψει της επίσημης ανάθεσης των καθηκόντων Προέδρου στη ΔΕΥΑΘ, ο κος Ορφανός είχε πραγματοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα σειρά επαφών για ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας. Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και Πρόεδρο της Ενωσης Δημοτικών Έπιχειρησεων Υδρευσης και Αποχετευσης κο Γιώργη Μαρινάκη, και στη συνέχεια με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ Νήσων κο Πέτρο Ματσούκη και τον βοηθό Γενικό Διευθυντή κο Κώστα Παπαδάκη. Και οι τρεις συνομιλητές του εξέφρασαν την προθυμία τους να στηρίξουν το έργο του και να παράσχουν βοήθεια και συνεργασία προς τη ΔΕΥΑΘ.

Ευχαριστίες από τον Μ. Καφιέρη
Σε μήνυμά του ο τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κος Μηνάς Καφιέρης αναφέρει: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την άψογη συνεργασία που είχα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς επίσης και στο προσωπικό της επιχείρησης το οποίο επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και ανταπεξήλθε στον μέγιστο βαθμό στις αυξημένες ανάγκες των νησιών μας. Παράλληλα εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον τέως Δήμαρχο Θήρας τον Νίκο τον Ζώρζο, αφενός διότι μου εμπιστεύτηκε έναν τόσο νευραλγικό τομέα, αφετέρου διότι συνέβαλε τα μέγιστα στην απορρόφηση κονδυλίων και στην ολοκλήρωση των σπουδαίων έργων υποδομής που καταφέραμε να υλοποιήσουμε.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη