Σαντορίνη: Κατασκευή δικτύων υδροδότησης

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος σε αυτοψία στον τόπο των έργων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή των δικτύων υδροδότησης των οικισμών Καμαρίου, Μέσα Γωνιάς, Μεσαριάς, Βόθωνα, Αγίας Παρασκευής και Μονολίθου με πόσιμο νερό από το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε στη σελίδα του Δημάρχου Θήρας στο Facebook.

Το υπό κατασκευή εργοστάσιο αφαλάτωσης βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, σε έκταση ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας, στο νοτιοδυτικό άκρο του Αεροδρομίου Θήρας και θα μπορεί να παράγει 5.000 κυβικά πόσιμου νερού την ημέρα, με δυνατότητα να φτάσει μελλοντικά στα 7.500 κυβικά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 10.000.000 €.

Εκτός της μονάδας αφαλάτωσης, το έργο περιλαμβάνει επίσης την πρόσληψη νερού από την ανοικτή θάλασσα μέσω αγωγού που θα βρίσκεται υποθαλάσσια, το αντλιοστάσιο υδροληψίας και τον καταθλιπτικό αγωγό, δηλαδή τον αγωγό που μεταφέρει το θαλασσινό νερό στον χώρο της μονάδας αφαλάτωσης.

Τέλος θα υπάρχει και ένα αντλιοστάσιο που θα μεταφέρει το πόσιμο πλέον νερό προς τους οικισμούς που θα εξυπηρετούνται από αυτό και προς τα καταθλιπτικά δίκτυα ύδρευσης έως τις εγκαταστάσεις ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δίκτυα που θα συνδέουν τους οικισμούς του Πύργου και του Μεγαλοχωρίου μέσω των οικισμών Βόθωνα, Μεσαριάς και Έξω Γωνιάς.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here