21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Θήρας: Κατεπείγουσα ανάθεση για χωματουργικές εργασίες στον ΧΑΔΑ

Share

Στην επιχείρηση “LM CONSTRUCTION AKTE” από την Αθήνα ανατέθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Θήρας, κατεπειγόντως η παροχή υπηρεσίας χωματουργικών εργασιών για την διάστρωση του ΧΑΔΑ Σαντορίνης, έναντι 140.690,40 € με ΦΠΑ για διάστημα 40 ημερών ή έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του έργου, δίνοντας μια προσωρινή έστω λύση στο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει τους τελευταίους μήνες ο ΧΑΔΑ του νησιού.

Τα ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου οχήματα του αναδόχου έφτασαν νωρίς σήμερα (21/3) το πρωί στη Σαντορίνη για να αναλάβουν δράση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Δρόσο ξεκίνησαν να ανοίγουν δρόμο για να φτάσουν στο κύτταρο της χωματερής.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η διαδικασία της ανάθεσης έγινε, λόγω κατεπείγοντος, με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Όπως εξηγείται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια:

“Είναι επιτακτική η ανάγκη για την εκτέλεση της διάστρωσης του χώρου διάθεσης απορριμμάτων η οποία θα πρέπει να εκτελείται καθημερινά για λόγους υγιεινής, γιατί λόγω παρέλευσης μεγάλου (για την φύση της δραστηριότητας) χρονικού διαστήματος, από την λήξη της προηγούμενης εργολαβίας και εξ αιτίας του γεγονότος ότι η διαγωνιστική διαδικασία για νέα ανάθεση απέβη άκαρπη, η απόφαση για κατεπείγουσα ανάθεση του Δημάρχου Θήρας με αρ. πρωτ. 212/2022, καθώς και η ολοκλήρωση νέου διαγωνισμού δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της αναμονής έκδοσης από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πράξης απαλλαγής (1/2023) και ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, η “πίεση” από τον όγκο των σκουπιδιών στη χωματερή είναι πολύ μεγάλη. Από τον Αύγουστο του 2022 που και ολοκληρώθηκε η τελευταία εργολαβία μέχρι και σήμερα, πλην της περιόδου που με την 212/2022 Απόφαση του Δημάρχου είχε εγκατασταθεί εργολάβος (δεν ολοκληρώθηκε η εργολαβία) ο Δήμος προσπάθησε να διαχειριστεί τις χωματουργικές εργασίες διάστρωσης του ΧΑΔΑ με ίδια μέσα. Η διαχείριση όμως με ίδια μέσα δεν επιτυγχάνει ικανοποιητικά αποτελέσματα λόγω του μεγάλου όγκου απορριμμάτων ειδικά σήμερα που λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου ο όγκος των απορριμμάτων έχει πολλαπλασιαστεί και τα μέσα του Δήμου, λόγω μεγέθους και παλαιότητας δεν είναι ικανά να διαχειριστούν τις ποσότητες αυτές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε κοινή θέα, σε όλη την έκταση του ΧΑΔΑ με συνέπεια να υπάρχουν έντονες οσμές και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και της αυτανάφλεξής τους να είναι πλέον ορατοί”.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη