Κατεπείγουσες διαδικασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο Φηροστεφάνι

Κατεπεπείγουσε διαδικασίες έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή Θήρας προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε σε τμήμα του κεντρικού μονοπατιού στο Φηροστεφάνι μετά τη αποκόλληση και κατάπτωση του εδάφους στην περιοχή.

Φωτογραφία από την σελίδα του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου στο Facebook

Ήδη κλιμάκιο ειδικών (φωτογραφία πάνω) έφτασε στη Σαντορίνη, επισκέφθηκε τον χώρο της κατάπτωσης και αναμένεται η σύνταξη μελέτης και η επείγουσα εκτέλεση των απαιτούμενων έργων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Φωτογραφίες Atlantea | 3 Μαρτίου 2019

Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο μονοπάτι είχαν πρόσφατα εκτελεσθεί έργα ηλεκτροφωτισμού από εργολάβο της ΔΕΗ στο πλαίσιο των έργων που εκτελούνται σε αντιστάθμισμα της πολυήμερης διακοπής ρεύματος στη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2013. Είναι ενδεχόμενο τα έργα αυτά σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να ήταν η αιτία που προκάλεσε την κατάπτωση.

Στο μεταξύ η κατάρρευση του μονοπατιού έχει προκαλέσει την αποξήλωση των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης της περιοχής, καθώς και τη διακοπή του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του μονοπατιού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη