Ημερίδα από τη ΔΕΥΑ Θήρας: “Καθαρή λύση – Υδάτινες δομές”

Με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων, η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας σε συνεργασία με την εταιρία ECAS διοργανώνει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ώρα 10:30, στο Μπελλώνειο, ημερίδα με θέμα: “Καθαρή λύση – Υδάτινες δομές”.

Η ημερίδα θα ασχοληθεί με ένα φαινόμενο που επιβαρύνει και απειλεί το αποχετευτικό σύστημα και κατ’ επέκταση την ύδρευση, το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα του τουρισμού και εν γένει το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτό δεν είναι άλλο από την αλόγιστη ρίψη λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων τροφίμων στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού, που οδηγεί σε εμφράξεις του δικτύου και υπερχειλίσεις, απειλώντας τη δημόσια υγεία, προκαλώντας κινδύνους στην ύδρευση και δημιουργώντας ρύπανση και σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Στην ημερίδα θα προβληθούν στοιχεία για την έκταση του φαινομένου στο νησί και θα διερευνηθούν οι τρόποι άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

“Η Σαντορίνη καλείται να γίνει πρωτοπόρος, σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που διαφυλάσσουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την ποιότητα της ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΘ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Κλικ για μεγέθυνση
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη