21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάθε αρχή και δύσκολη για το Starship της SpaceX

Εκρηκτικό φινάλε για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του τεράστιου πυραύλου που προορίζεται για μελλοντικά ταξίδια προς την Σελήνη και τον Άρη

Share

Μετά την αναβολή της τελευταίας στιγμής πριν λίγες ημέρες, το Starship της SpaceX, ο μεγαλύτερος, βαρύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εκτοξεύθηκε τελικά σήμερα (20/4) από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Περίπου 3,5 λεπτά μετά την εκτόξευσή του και έχοντας φτάσει σε ύψος άνω των 35 χλμ., δεν έγινε ο προβλεπόμενος διαχωρισμός, ο πύραυλος άρχισε να περιστρέφεται και να χάνει ύψος και τελικά εξερράγη στον αέρα. “Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό”, έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Η έκρηξη αυτή δεν συνιστά αποτυχία για την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, καθώς το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ (με ύψος στα 120 μέτρα) κατάφερε να εκτοξευθεί, είναι ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο ίδιος ο Μασκ συνεχάρη σήμερα τις ομάδες της εταιρείας του μετά την πρώτη εκτόξευση του Starship και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή σε λίγους μήνες. “Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση”, έγραψε στο Twitter. “Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη