“Keep Aegean Blue” για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των νέων

Η δράση θα βρίσκεται στη Σαντορίνη τη Δευτέρα 1/4

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της περιβαλλοντικής δράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, “Keep Aegean Blue” για τον θαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό των ακτών σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’ της Κατερίνας Τοπούζογλου, εκπαιδεύτριας ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας υποβρύχιας σκοποβολής.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Πάρο και συνεχίστηκε σε Λέρο, Κάλυμνο, Κω. Μετά τον καθαρισμό στην παραλία Λιβάδια της Πάρου συλλέχθηκαν 600 κιλά σκουπίδια μέσα σε 90 λεπτά, αντίστοιχα στη Λέρο 723 κιλά, 180 κιλά στην Κάλυμνο και ένας τόνος στην Κω! Επόμενοι σταθμοί της πρωτοβουλίας είναι η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Σύμη, η Τήλος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Νάξος, η Σύρος, η Άνδρος, η Τήνος και η Μύκονος. Τη Δευτέρα 1/4 η δράση θα βρίσκεται στη Σαντορίνη!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”.

Στόχος της καμπάνιας είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

[adning id="140783"]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη