“Keep Aegean Blue” σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο στο Νότιο Αιγαίο

Εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι δράσεις της μεγάλης περιβαλλοντικής καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Keep Aegean Blue, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την All For Blue by Katerina Topouzoglou, τον οργανισμό που ίδρυσε στην Ελλάδα η εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής Κατερίνα Τοπούζογλου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τα νησιά της Δωδεκανήσου, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο και θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

Εκτός από τις βιωματικές δράσεις που θα αφορούν τον καθαρισμό των ακτών αλλά και του βυθού, από τους δύτες της All For Blue, θα γίνουν και σεμινάρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα επιλεγούν, στα νησιά που προαναφέρθηκαν, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν. Η

Η βούληση της Περιφερειακής Αρχής να περάσει στην ενεργό δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από τον περασμένο Νοέμβριο οι επαφές του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.), προκειμένου να υποστηριχθούν και να προωθηθούν στο Νότιο Αιγαίο οι δράσεις της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών “Καθαρές Θάλασσες” (Clean Seas Campaign).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη