Κοπή πίτας και βραβεύσεις από την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 19/1 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς της, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας κκ Επιφάνιου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης κος Χαράλαμπος Δαρζέντας, αφού απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισής τους με σοβαρές παρεμβάσεις από τον Δήμο Θήρας.

Ακολούθησε απονομή επαίνων στα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα γυμνάσια και στα λύκεια*, καθώς και σε μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση**. Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις:

– Στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, τη μεγαλύτερη και πιο πλούσια τράπεζα σε προσφορά ζωής και αγάπης στον πάσχοντα συνάνθρωπο
– Στον κο Μάριο Ηλιόπουλο, για τη μεγάλη εξυπηρέτηση των νησιών μας με τα πολλά, γρήγορα και σύγχρονα πλοία του
– Στον κο Μανώλη Λειβαδάρο για την πολυετή και ακούραστη εθελοντική προσφορά του στη θηραϊκή κοινωνία
– Στον κο Βάλσαμο Πιτσικάλη για την προσφορά του στη διατήρηση της “Ντοπιολαλιάς της Θηρασιάς”, της “Λαϊκής σοφίας της Θηρασιάς” και των “Όρων Ναυτοσύνης”
– Στον κο Αντώνιο Καραμολέγκο για την προσφορά του στη διατήρηση του “Γλωσσικού  Ιδιώματος της Σαντορίνης”
– Στον κο Κώστα Καλημέρη για την προσφορά του στους πολύτεκνους με την δωρεάν ηχογράφηση του CD “Βιολιά της Σαντορίνης”

Επίσης βραβεύτηκαν οι νέες πολύτεκνες μητέρες: Μελά Λυγερή του Γεωργίου σύζυγος π. Ναστόβσκι Γιορντάν, Δαρζέντα Φλώρα του Ιωάννη σύζυγος Αλεφραγκή Γουρία, Χωριανοπούλου Άννα του Νικολάου σύζυγος Νομικού Νικολάου .

Αφού ολοκληρώθηκε η ετήσια γενική συνέλευση, όπου έγινε απολογισμός του 2019, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους και προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά δώρων σε όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

* Τα παιδιά που αρίστευσαν ήταν: Διονυσόπουλος Ανδρέας του Ευαγγέλου και της Μαρίας, Φύτρου Μιχαέλα του Ευαγγέλου και της Βαρβάρας, Τσαχάκης Αθανάσιος του Ζαχαρία και της Ειρήνης, Νομικού Ευαγγελία του Νικολάου και της Άννας, Φύτρου Μαρουλία – Μαρία του Ευαγγέλου και της Βαρβάρας, Τσαχάκης Μιχαήλ του Ζαχαρία και της Ειρήνης, Βελεγράκης Ηλίας του Ιωάννη και της Μαρίας, Πρέκα Αικατερίνη του Νικολάου και της Μαρίας, Σιγάλα Φλώρα του Αντωνίου και της Παρασκευής, Σιγάλα Άννα του Αντωνίου και της Παρασκευής, Φέγγη Ελένη του Γεωργίου και της Πηνελόπης, Σιγάλας Μαρίνος του Αντωνίου και της Παρασκευής, Αδαμίδης Βασίλειος του Γεωργίου και της Θεοδοσίας, Αναπλιώτης Προκόπιος του Αντωνίου και της Ζαμπέτας, Οικονόμου Νιόβη του Παύλου και της Αυγής, Φύτρος Μάρκος του Αντωνίου και της Στυλιανής, Κολυδά Άννα του Αναστασίου και της Καλλιόπης, Αρβανίτης Ματθαίος του Ιωάννη και της Μαρίας.    

** Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν: Αρβανίτη Ευαγγελία – Χριστιάννα του Ευσταθίου και της Άννας, Αρβανίτη Μαρία του Νικολάου και της Νκολέττας, Γαβρίλης Λέανδρος του Ιωάννη και της Σόνιας, Οικονόμου Νιόβη του Παύλου και της Αυγής, Φουστέρης Αρτέμιος του Σπυρίδωνα και της Γεωργίας, Οικονόμου Ηρώ του Παύλου και της Αυγής, Καραμολέγκος Παναγιώτης του Παρασκευά και της Νικολέττας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη