Γλασκόβη 2024: Ξανά χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου

Το δέκατο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του και το δεύτερο συνεχόμενο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε το μεσημέρι του Σαββάτου 2/3 στη Γλασκόβη ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους σε έναν τελικό που είχε σασπένς μέχρι το τέλος, με τα 8,22 μ. που έκανε στο πρώτο του άλμα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής. Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι στην πρώτη του προσπάθεια, ο οποίος μάλιστα στην τέταρτη προσπάθεια πέρασε μπροστά σημειώνοντας 8,10 μ., επίδοση στην οποία απάντησε ο Τεντόγλου με 8,15 μ. στο επίσης τέταρτο άλμα, κατακτώντας τελικά το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει το νέο του απόκτημα. Μαζί του στο βάθρο ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (ασημένιο) και ο Τζαμαϊκανός Κάρι ΜακΛόιντ (χάλκινο)

Για τη χώρα μας αυτό ήταν το πρώτο της μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και συνολικά το 14ο στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αν υπήρχε, πάντως, ένας άνθρωπος στον πλανήτη που δεν χάρηκε όχι απλά ιδιαίτερα, αλλά καθόλου(!) αυτό το χρυσό μετάλλιο, αυτός είναι ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου:

Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα“, παραπονέθηκε μετά τη λήξη του αγώνα ο πρωταθλητής μας.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό ή μάλλον δεν ήταν το μεγαλύτερο παράπονό του.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν“.

Και μετά έσκασε η βόμβα!

Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν“!

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη