Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου…

Με ποικίλες δράσεις και πολλές προτάσεις έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Για το Σάββατο στις 18:00, στο Μπελλώνειο, η Ένωση Γονέων και ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης έχουν προγραμματιστεί την ενδιαφέρουσα ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία”, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την κακοποίηση στην οικογένεια και τη σύνδεση της με την ανήλικη παραβατικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό. 

Στις 20:00, ο Παγκράτιος Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίου διοργανώνει χοροεσπερίδα με ζωντανή μουσική και χορό, στο εστιατόριο Μαριώ.

Για τους φίλους του σινεμά, το Villaggio στο Καμάρι έχει για αυτό το Σαββατοκύριακο δύο ταινίες στο πρόγραμμά του. Στις 17:00 τη μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων “Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν” και στις 18:45 και 21:45 την ταινία δράσης “Dune: Μέρος Δεύτερο” (κατάλληλη για 12+).

Η Κυριακή 3/3, ως πρώτη Κυριακή του μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας, είναι ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού. Μια ακόμα ευκαιρία για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου, στην Αρχαία Θήρα, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας ή στη Συλλογή εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων Αγίας Τριάδας Πύργου.

Μιλώντας για Αρχαία Θήρα, για τη δράση αυτής της Κυριακής η Πεζοπορική Οικολογική Ομάδα Σαντορίνης Εν Οδώ θα συναντηθεί στις 11:00 στο γήπεδο της Θύελλας Καμαρίου και θα κατευθυνθεί περπατώντας προς την Αρχαία Θήρα, με στάση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο θα κρατήσει μία περίπου ώρα και μετά η ομάδα θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η περιβαλλοντική ομάδα “Μαντιλίδα” του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου Θήρας διοργανώνει την Κυριακή περίπατο για μικρούς και μεγάλους στη Βλυχάδα. Συνάντηση στις 11:30 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός.

Σε ρυθμούς Αποκριάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ακρωτηρίου διοργανώνει στις 12:00 αποκριάτικη γιορτή στο παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου, δίπλα στην παιδική χαρά.

Με σημαντικά παιχνίδια που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά και τις θέσεις της “τετράδας” συνεχίζεται το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Όσοι βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης από το μεσημέρι και μετά θα δουν για τη 15η αγωνιστική τα παιχνίδια: Πήγασος – Ελπίδα στις 15:30, Μάγοι του Ροζ – 98ers στις 17:15, Pollo Nuggets – Bombayers στις 19:00, Ballerz B.C – Wolves of 2 Brothers στις 20:45.

Η πολιτιστική ομάδα ΜΥΡΟ έχει προγραμματίσει αποσπερίδα στις 17:30, στον Άγιο Παΐσιο, με παραδοσιακό γλέντι, τραγούδι και χορό.

© Μανώλης Μανούσης-ΜΑΕΜ

Αν περάσετε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι, το “Μουσικό Κουτί” θα είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη θα υποδεχτούν τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μπάση και τη Μελίνα Κανά που θα ερμηνεύσουν εμβληματικά τραγούδια του. Συντονιστείτε στην ΕΡΤ1 στις 21:00.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη