19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σαντορίνης-Νάξου

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023

Share

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται, σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, με την οποία η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σέριφος να ενωθούν με τον ηπειρωτικό κορμό με καλώδια συνολικού μήκους 350 χλμ. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 410 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 165 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευαστική φάση για το πρώτο σκέλος του έργου, που αφορά στη διασύνδεση Σαντορίνης-Νάξου, αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθεί το 2023.

Τους πρώτους μήνες του 2022 θα πραγματοποιηθούν και οι διαγωνισμοί για τα τρία υπόλοιπα νησιά των νοτιοδυτικών Κυκλάδων που θα διασυνδεθούν με την Αττική μέσω Λαυρίου, έναν χρόνο αργότερα, το 2024.

Τα παραπάνω αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ σχετικά με τα μεγάλα έργα των νησιωτικών διασυνδέσεων που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο Προκαταρκτικό Σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) 2023-2032, με σκοπό τη θωράκιση της ανθεκτικότητας του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς και την ενίσχυση των εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη