Σαντορίνη: Ξεκινά η 66η εθελοντική αιμοδοσία

Έφτασε η ώρα της χειμωνιάτικης εθελοντικής αιμοδοσίας, της 66ης κατά σειρά που διοργανώνει η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης από το 1992. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με επικεφαλής τον γιατρό Γιώργο Βαρκαράκη, και είναι προγραμματισμένη από αύριο Δευτέρα 29/1 μέχρι την Παρασκευή 2/2.

Tο πρόγραμμα και τα σημεία αιμοδοσίας έχουν ως εξής:

Όπως πάντα, στη γιορτή της αγάπης καλούνται οι παλιοί αιμοδότες να προσέλθουν και πάλι να αιμοδοτήσουν, αλλά και οι νέοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. “Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή”, αναφέρει η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης στο κάλεσμά της.

Προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να δώσουν αίμα αλλά στερούνται μεταφορικού μέσου, υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά τους προς το αιμοδοτικό κέντρο. Επικοινωνία στα τηλέφωνα 6944514234 κ. Αργυρού και 6984604437 κ. Δεναξά για τη σχετική συνεννόηση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: Ο απολογισμός 65 αιμοδοσιών
Σύμφωνα με το αρχείο που τηρεί η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης από το 1992, από τις 65 μέχρι σήμερα αιμοδοσίες έχουν συγκεντρωθεί 38.213 μονάδες αίματος, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες έχουν φτάσει τους 7.853. Η περίπτωση της Σαντορίνης, όπως πολλοί παραδέχονται, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό της.

“Το μεγάλο ειλικρινές ΕΥΓΕ που βγαίνει μέσα από την καρδιά όλων μας ανήκει στους εθελοντές αιμοδότες αφού αυτοί είναι οι άνθρωποι που δίνουν απλόχερα το αίμα τους και χαρίζουν ζωή από τη ζωή τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα”, αναφέρει σε ανάρτησή της η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Θυμίζουμε εξάλλου πως τον Μάρτιο του 2022 η Ακαδημία Αθηνών είχε απονείμει τιμητική διάκριση στους Θηραίους αιμοδότες “σε επιβράβευση της 30ετούς και συνεχώς αυξανόμενης πολύτιμης συνεισφοράς τους στον τομέα της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη